Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (66)

Zoraď podľa:

Paella – Big Pan
Pripravte si pravú španielsku paellu!

Chute mora a leta na tanieri :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


25 porcii

500 g šalotky
1 veľká hlávka cesnaku
2 kg kuracích dielov
3 červené papriky
1 väčšia čili paprička
2 drvené paradajky
600 g zelených fazuliek
šafran
pimento ( kurkuma)
5 l vývaru
olivový olej podľa potreby
500 g choriza
3 PL mletej papriky
300 g mrazeného hrášku
1500 g guľatozrnnej ryže ( Arborio)
2 kg kreviet, mušlí, rýb
1 kg kalamárov
soľ
korenie
3 hrste nasekanej petržlenovej vňate
5 citrónov

Pracovný postup

Cibuľu nakrájame na drobné kocky, cesnak najemno posekáme, mäso na kusy, rajčiny a papriku na drobno.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opražíme chorizo, vyberieme na tanier.
Na panvicu pridáme ešte olej a opečieme mäso, pridáme cibuľu cesnak a čerstvú papriku necháme restovať .
Zohrejeme vývar spolu so šafranom a základ zalejeme.
Do panvice vrátime mäso a chorizo, pridáme fazuľové struky , drvené paradajky a necháme zovrieť.
Pridáme ryžu a rovnomerne rozprestrieme.
Podľa potreby dolievame vývar. Extra na panvici sprudka na olivovom oleji opečieme krevety, ryby, kalamáre a mušle.
Ku koncu pridáme všetko do panvice a ešte krátko dusíme. Osolíme a okoreníme.
Potom panvicu odstavíme z ohňa prikryjeme alobalom a necháme 5 minúť postáť.
Na záver vmiešame nasekanú vňať. Podávame s kúskom citróna.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia