Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Grilované kuracie prsia s prosciuttom a šalviou
Kuracie prsia podľa receptúry šéfkuchárov reštaurácie "Ako doma"

Kuracie prsia, šalvia a prosciutto - dokonalá kombinácia!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks kuracích pŕs
8 plátkov prosciutta
8 lístkov šalvie
400 g hrášku
1 ks bielej cibule
4 dcl smotany
zelené korenie v náleve
horčica
0,04 dcl cognacu (brandy)
100 g masla
soľ

Pracovný postup

Kuracie prsia si nasolíme a pridáme nasekanú šalviu.
Na rozohriatej panvici ich pomaly opekáme aj s plátkami prosciutta.
Na masle speníme cibuľku, pridáme hrášok, 1 dcl smotany a zvaríme do mäkka. Dochutíme soľou a rozmixujeme na pyré.
Pustíme sa do omáčky: V zvyšnej smotane uvaríme zelené korenie s troškou horčice, kým sa smotana nezredukuje. Pridáme soľ, cognac a zahustíme maslom. Už nevaríme.
Zdroj: Tím kuchárov reštaurácie Ako doma, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia