Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Dusené teľacie na feniklovej omáčke
Šťavnaté mäsko s lahodnou omáčkou

Skvelá inšpirácie od šéfkuchárov reštaurácie Ako doma

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g teľacieho stehna
2 väčšie fenikle
3 žlté cibuľe
1 dcl bieleho vína
soľ
vetvička tymianu
biele korenie
500 g nových zemiakov
300 g špenátu
1 strúčik cesnaku
100 g masla
1 dcl olivového oleja.
0,5 l vývaru

Pracovný postup

Teľacie mäso nasolíme a obalíme v nasekanom tymiane.
V hrnci si rozpálime olivový olej, na ktorom si mäso vcelku opečieme zo všetkých strán.
K mäsu pridáme nasekanú cibuľku a spolu restujeme cca 10 minút.
Pridáme fenikel nakrájaný na mesiačiky, víno a dusíme do mäkka cca 1 - 1,5 hodiny.
Mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme do hladka.
Špenát si orestujeme na cesnaku a masla so soľou a bielym korením.
Zmes premiešame spolu s uvarenými zemiakmi a mäsko nakrájame na tenšie plátky
Zdroj: Tím kuchárov reštaurácie Ako doma, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia