Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Kotleta Duroc s polentou a paprikovou omáčkou
Lahodná kotleta z varešky šéfkuchárov reštaurácie Ako doma!

Neviete, čo na nedeľný obed? Čo tak túto lahodnú kotletu?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks bravčových kotliet z prasiatka Duroc
100 g polenty
50 g Parmezánu
3 dcl mlieka
4 farebné papriky
bazalka
soľ
korenie
cukor
olivový olej
cesnak
červené balsamico

Pracovný postup

Polentu uvaríme v mlieku na tuhšiu kašu, pridáme parmezán a vylejeme na vymastený plech.
Po vychladnutí si polentu nakrájame na väčšie štvorce a na panvici opečieme do zlatista z oboch strán,
Papriky si upečieme v rúre pri teplote 250 stupňov, kým sa jemne nespália.
Papriky zbavíme spálenej šupky, na masle si orestujeme cesnak s bazalkou, pridáme lyžičku cukru a papriky osolíme a podlejeme cca 10 cl vody alebo vývaru.
Po prevarení rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú na záver dochutíme balsamicom.
Kotlety si nasolíme, okoreníme a na grilovacej panvici alebo grile ugrilujeme 2 minúty z oboch strán.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a dopečieme cca 5 minút.
Zdroj: Tím kuchárov reštaurácie Ako doma, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia