Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Hovädzí pupok marinovaný v pive
Tak toto je niečo pre skutočných mäsožravcov!

Grilujeme s Velkopopovickým Kozlom!

Tip: Kozlov tip: Podávajte s natrhaným šalátom a s čerstvo upečenou bagetou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

1 kg hovädzieho pupka (flank steak)
extra panenský olivový olej
soľ
korenie

Suroviny na marinádu

125 ml svetlého piva Velkopopovický Kozel 10%
125 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice jemne nasekaného čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 kávová lyžička pomarančovej kôry
1 kávová lyžička citrónovej kôry
4 guľôčky čierneho korenia
1 vetvička rozmarínu
morská soľ

Pracovný postup

Začneme prípravou marinády. V mažiari rozdrvíme korenie, soľ, nahrubo nasekaný cesnak a lístky rozmarínu.
V antikorovej alebo miske zmiešame pivo Kozel, olivový olej, citrusovú kôru, jemne nasekaný zázvor a podrvené korenia s cesnakom. Pridáme štipku soli a všetko dobre premiešame.
Mäso vložíme do primerane veľkej nádoby, aby bolo celé ponorené do marinády a jej chuť tak všade dobre prenikla.
Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky minimálne na 6 až 12 hodín. V polovici tohto času mäso otočíme, aby sa marinovalo rovnomerne.
Mäso vyberieme z marinády, osušíme a pred grilovaním necháme 20 minút odpočinúť, aby nedostalo teplotný šok.
Grilujeme z oboch strán 7 minút alebo na vami požadovaný stav. Stiahneme z grilu.
Kým začneme porciovať, necháme pupok ešte 4 minúty odpočinúť.
Osolíme, podľa potreby okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia