Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Pstruh balený do zeleniny
Nie je ryba ako ryba. A táto je dokonalá!

Krásne na oko, dokonalé na chuť!

Tip: Kozlov tip: Ako príloha sa skvele hodia mladé zemiaky s pažítkovým maslom. Pstruha môžete nahradiť aj makrelou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

1 celý pstruh cca 300 g
3 lyžice svetlého piva Velkopopovický Kozel 10%
1 vetvička tymianu
1 lístok šalvie
maslo
soľ
korenie
alobal

Suroviny na náplň:

60 g mrkvy
30 g zeleru
30 g póru (svetlé časti)
30 g zeleru

Pracovný postup

Očistenú mrkvu, zeler a svetlú časť póru nakrájame na rezance.
Stopkový zeler najprv oškrabeme škrabkou na zeleninu tak, aby sme ho zbavili hrubých vlákien na povrchu, a následne ho nakrájame na čo najtenšie plátky.
Čerstvého pstruha zbavíme vnútorností, opláchneme ho a osušíme papierovou utierkou.
Rybu nasolíme, mierne okoreníme a naplníme pripravenou zeleninou.
Vezmeme dostatočne veľký plát alobalu, na ktorom si prehnutím naznačíme polovicu.
Na jednu polovicu položíme naplnenú rybu, polejeme ju 3 lyžicami piva, položíme na ňu lístok šalvie, vetvičku tymianu a plátok masla.
Druhú polovicu alobalu prehneme cez rybu, okraje preložíme a uzavrieme tak, že ich 2x preložíme v šírke 1 centimetra a vždy stlačíme prstom.
Rovnako postupujeme pri zvyšných stranách. Výsledný tvar má vyzerať ako obálka.
Takto zabaleného pstruha vložíme na rozpálený gril. Alobal sa po malej chvíli nafúkne a od tohto okamihu je ryba o 13 až 15 minút hotová.
Takto pripravenú rybu ihneď podávame na horúcom tanieri a pred hosťom roztrhneme nafúknutú alobalovú obálku, z ktorej sa uvoľní para.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia