Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

Kuracie prsia balené do slaniny
Už sa vám zbiehajú slinky? ;)

Šťavnaté, voňavé kuracie prsia na grile

Tip: Kozlov tip: Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, dajte naň plátok bylinkového masla a nechajte ho pomaly sa rozpúšťať. Mäso bude mať lepšiu chuť. Ako príloha sa hodí biely chlieb a čerstvý šalát.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

180 g kuracích pŕs
1 plátok slaniny
1 lístok šalvie
soľ
korenie
0,2 l svetlého piva Velkopopovický Kozel 10%
špáradlo

Pracovný postup

Kuracie prsia očistíme, osolíme, okoreníme, položíme na ne lístok šalvie a zabalíme ich do plátku slaniny.
Na strane spoja zaistíme slaninu špáradlom, ktoré predtým namočíme do vody, aby nám na mäse dobre držalo.
Takto upravené kuracie mäso vložíme do misky a zalejeme Kozlom. Necháme odpočívať v pivnej marináde zhruba 2 hodiny.
Počas marinovania je dobré mäso otočiť, aby nasiakla chuťou piva aj tá časť, ktorá nie je ponorená v pive.
Po 2 hodinách mäso vyberieme z misky, položíme na rozpálený gril a opekáme z každej strany asi 8 minút.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia