Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Hamburger
A poriadna grilovačka sa môže začať!

Leto, priatelia, grilovačka a k tomu dobré, vychladené pivko! No čo chcieť viac!

Tip: Kozlov tip: HAMBURGER podávajte s domácimi hranolčekmi pečenými v rúre. Do salsy môžete pridať aj pár kvapiek sójovej omáčky a citrónovej šťavy.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

680 g mletého mäsa (400 g prerastenéo hovädzieho predného, 280 g bravčovej krkovičky)
200 g masla
80 g šalotky
0,2 l svetlého piva Velkopopovický Kozel 10%
3 lyžičky petržlenovej vňate
1 lyžica sójovej omáčky
soľ
korenie

Suroviny na salsu:

80 g cherry paradajok
4 lyžice majonézy

Suroviny na dokončenie:

4 menšie ciabatty (alebo 2 prekrojené na polovice)
8 koliesok cibule
4 listy ľadového šalátu
4 plátky prerastenej slaniny
4 plátky Čedaru
40 g žltej papriky

Pracovný postup

Na rozpálenom grile zohrejeme v oceľovej panvici olivový olej.
Na ňom mierne opražíme nakrájanú šalotku, zalejeme pivom a premiešame.
Do antikorovej misky dáme mäso, maslo, opraženú šalotku s pivom, nadrobno posekanú vňať, worcester, soľ a korenie.
Všetko dôkladne rukou spracujeme a premiesime tak, aby vznikla kompaktná zmes, ktorú necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme salsu: V miske zmiešame majonézu s paradajkami pokrájanými na menšie kocky a ochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme hambugery a dáme ich na rozpálený gril, ktorý sme predtým zľahka potreli tukom, napr. kožou zo slaniny, a grilujeme na požadovanú podobu z každej strany minimálne 2-3 minúty.
Pred koncom dopekania mäsa položíme na gril plátky slaniny a ciabattu, ktorú rozkrojíme na dve polovice a z oboch strán opečieme.
Ugrilované mäso, slaninu a ciabattu položíme na tanier vedľa grilu.
Spodnú polovicu ciabatty potrieme salsou, na ňu položíme list šalátu, mäso a naň plátok syra, slaninu, cibuľku a papriku nakrájanú na tenké prúžky. Nakoniec priklopíme vrchnou časťou ciabatty.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia