Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Grilované kuriatko v citrusovej marináde
Tomu sa hovorí poriadne odštartovanie grilovacej sezóny!

Dokonalé letné kuriatko!

Tip: Kozlov tip: Namiesto malého kuriatka môžeme použiť aj vykostné kuracie stehná.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 malé kuriatko (350 g)
1 lyžička soli
korenie

Suroviny na marinádu:

kôra a šťava z polovičky citróna
šťava z 1/2 limetky
šťava z 1/2 pomaranča
1 vetvička rozmarínu
1 červená feferónka
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice bieleho vínneho octu
4 lyžice olivového oleja
0,1 l tmavého piva Veľkopopovický Kozel Čierny

Pracovný postup

Do misky nalejeme olivový olej, pridáme šťavu z citróna, limetky, pomaranča, vínny ocot, nadrobno posekaný rozmarín, posekanú červenú feferónku, kôru z citróna, tmavý Kozel a všetko dobre premiešame. všetko premiešame.
Malé kurča rozkrojíme na chrbte pozdĺž chrbtice z oboch strán tak, aby sme mohli odstrániť chrbticu.
Kurča položíme na prsia, narežeme zvnútra prsnú kosť a rozrežeme celú chrupavku. Dáme pozor, aby sme neprekrojili prsia.
Roztiahneme krídla a zložíme ich tak, aby nám držali v tvare trojuholníka.
Kurča položíme prsiami nahor. V spodnej časti, hneď vedľa chrupavky, z každej strany, prerežeme otvor taký veľký, aby sme doň pripevnili spodnú časť nôh. Tvar kurčaťa teraz pripomína srdiečko.
Takto pripravené kurča vložíme do marinády a necháme odležať v chladničke. Najlepšie cez noc.
Kura vyberieme z marinády, osolíme, okoreníme čerstvým mletým korením a položíme na gril, najprv z tej strany, kde je koža.
Lyžicou vyberieme z marinády pevné časti a položíme ich na mäso.
Grilujeme z každej strany približne 8 minút. Resp. kým nie je kurča mäkké.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia