Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Dusené rebierka na grile
Chrumkavé, do zlatista opečené rebierka

Toto MUSÍTE vyskúšať!

Tip: Kozlov tip: Z vývaru z rebier môžete pripraviť omáčku. Zoberte z neho prebytočný tuk a prebytočnú tekutinu odvarte na požadovanú konzistenciu. Dávajte pozor, aby ste omáčku neodvarili príliš, bude potom príliš slaná. Podávajte k rebierkam.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

1,8 kg bravčových rebier
soľ
korenie

Suroviny na vývar:

1,5 l tmavého piva Velkopopovický Kozel Čierny
1,5 l hydinového vývaru
10 g morskej soli
4 lyžice rastlinného oleja
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
20 guľôčok čierneho korenia
10 guľôčok nového korenia
1 hviezdička badiánu
3 celé škorice
1 lyžica mletého zázvoru
5 sušených červených čili
papričiek

Pracovný postup

Očistené rebrá osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci rozpálime olej. Teplotu sporáka nastavíme na stredný výkon.
Do rozpáleného oleja vložíme rebierka a opečieme dôkladne zo všetkých strán.
Potom pridáme olúpané cibule prekrojené napoly, nové korenie, škoricu, badián, zázvor, čili papričky a nakoniec mierne roztlačené strúčiky cesnaku.
Krátko orestujeme, zalejeme Kozlom, privedieme k varu a podlejeme vývarom. Hrniec zakryjeme pokrievkou.
Vložíme do rúry a varíme asi 1, 5 hodiny, kým mäsko nezmäkne. (Záleží od kvality mäsa)
Teplotu rúry nastavíme tak. aby tekutine len mierne vrela, zhruba na 95 stupňov. Potom rebrá vyberieme a necháme vychladnúť.
Studené rebrá podľa potreby a chuti osolíme a okoreníme. Grilujeme z oboch strán, až kým nezískajú hnedú, chrumkavú kôrku cca 2-3 minúty.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia