Zabudol som hesloRegistrácia

Gril (49)

Zoraď podľa:

Camembert zapečený v lístkovom ceste
Ešte sa vám nezbiehajú slinky? ;)

Grilujeme s pivom

Tip: Kozlov tip: Ak je syrová šatôčka po zabalení príliš mäkká, dajte ju na chvíľu do chladničky. Na prípravu tohto receptu môžete použiť aj hermelín.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

375 g camembertu
1 balíček lístkového cesta (najlepšie už vyvaľkaného)
1-2 žĺtky na potretie cesta
papier na pečenie

Na plnku:

0,1 l svetlého piva Velkopopovický Kozel 10 %
18 šampiňónov
4 lyžice rozpusteného masla
4 menšie šalotky
1 lyžička nasekaného tymianu a rozmarínu
100 g vlašských orechov
soľ
čierne korenie

Pracovný postup

V panvici rozpustíme 3 lyžice masla, pridáme najemno nakrájanú šalotku a opražíme do sklovita.
Šalotku vyberieme z panvice, zvýšime teplotu a pridáme zvyšné maslo.
Pridáme šampiňóny, ktoré sme si očistili kefkou a nakrájali na plátky a krátko opečieme.
Keď sú opečené, pridáme bylinky.
Zalejeme Kozlom, pridáme orestovanú cibuľku, privedieme k varu a necháme odpariť prebytočnú tekutinu, kým nám nevznikne hustá konzistencia.
Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Medzitým si na druhej panvici osmažíme nasekané orechy, ktoré pridáme k šampiňónom.
Podľa chutí osolíme a okoreníme čerstvým mletým korením.
Plát lístkového cesta nakrájame na štvorce veľké asi 15x15 cm.
Vychladený camembert prerežeme ostrým nožom na polovice.
Doprostred cesta vložíme koliesko syra, lyžicou preniesieme na syr zmes húb a orechov tak, aby bol celý pokrytý.
Syr do cesta zabalíme ako do šatky, cípy spojíme na vrchole a ešte stlačíme.
Takto spracujeme všetok syr a plnku.
Pripravené šatôčky poukladáme na papierom vystlaný plech, položíme na gril rozpálený na 150-170 stupňov a grilujeme metódou nepriameho žiaru 12-15 minút.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia