Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Čokoládové duo parfait
Pre takéto dezerty sa oplatí žiť! :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

100 g čokolády s obsahom 53,4% kakaa
100 g bielej čokolády
80 g pasterizovaných bielok (cca zo 4 vajec)
80 g pasterizovaných žĺtkov (cca zo 4 vajec)
80 g smotany na šľahanie 33% -
40 g práškového cukru
40 g kryštálového cukru

Pracovný postup

Tmavú a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, dbáme na to aby sa nám čokoláda nedostala do kontaktu s vodou
Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu
Žĺtka s kryštálovým cukrom našľaháme do hustej peny, tak isto postupujeme s bielkami ktoré vyšľaháme na sneh s práškovým cukrom a dobre vychladenú smotanu vyšľaháme s glukózovým sirupom (glukóza zabraňuje aj vytváraniu kryštálikov vody pri mrazení)
Do tmavej čokolády pridáme brandy a zľahka vmiešame polovicu bielok, žĺtok a šľahačky
Rovnaký postup opakujeme aj pri bielej čokoláde, len namiesto brandy vmiešame Baileys
Cukrárenskú formu – terinu, alebo formu na „srnčí chrbát“ vyložíme potravinárskou fóliou a postupne vrstvíme bielu a tmavú hmotu
Formu dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. Po dôkladnom zmrazení podávame
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia