Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (154)

Zoraď podľa:

Frittata
Najlepšia čerstvá

Ideálna na raňajky!

Tip: Do vajec môžeme primiešať nastrúhanú mladú cuketu a posekané bylinky. Na povrch môžeme poukladať aj cherry paradajky, sušené paradajky alebo prúžky parmskej šunky. Frittatou urobíte radosť svojim blízkym a to nielen na raňajky :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g čedaru
50 g parmezánu
100 g syra brie
1 červená paprika
12 vajec
200 ml 12% smotany
čerstvé mleté korenie
soľ
oriešok masla
olivový olej
150 g ricotty

Pracovný postup

Čedar nastrúhame, z parmezánu škrabkou nastrúhame lupienky a brie pokrájme na malé kocky
Papriku umyjeme, očistíme a pokrájame na slížiky
V hlbokej panvici rozpustíme maslo s trochou oleja, vlejeme vyšľahané vajcia a zľahka pomiešame
Keď sa hmota zažne zrážať, prestaneme miešať a zarovnáme ju po celej ploche panvice
Pridáme čedar, brie, hrudky ricotty a papriku, zakryjeme pokrievkou a pečieme, kým hmota nestuhne
Po pár minútach odkryjeme a dáme na pár minúť dopiecť do rúry pod rozpálený gril
Ešte teplú frittatu posypeme parmezánovými  lupienkami
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia