Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Bravčová krkovička s rozmarínom
Voňavé šťavnaté mäsko s úžasnou chuťou rozmarínu a piva

Z tohoto vám potečú slinky!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

200 g bravčovej krkovičky
1 lyžička morskej soli
1 vetvička rozmarínu
kuchynský špagát

Suroviny na marinádu:

125 ml svetlého piva Velkopopovický Kozel 10 %
125 ml olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
6 guľôčok čierneho korenia
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžica rozmarínu
2 bobkové listy

Pracovný postup

Do misky dáme horčicu, prilejeme olej a metličkou obe suroviny premiešame.
Cesnak pokrájame nadrobno a pridáme do misky spolu s mierne podrveným korením posekaným rozmarínom a bobkovým listom.
Nakoniec zalejeme pivom, premiešame a do takto pripravenej marinády ponoríme krkovičku a necháme odpočívať. Najlepšie cez noc.
Plát krkovičky položíme na kuchynskú doštičku, po obvode ho zviažeme potravinárskym špagátom a konce odstránime, aby na grile nezačali horieť.
Pri neskoršom grilovaní nám bude mäso vďaka špagátu lepšie držať tvar.
Zhruba po 12-tich hodinách mäso vyberieme z marinády, osušíme papierovým obrúskom, osolíme a dáme na rozpálený gril.
Na plátok mäsa položíme vetvičky rozmarínu. Grilujeme z každej strany cca 6 minút podľa hrúbky mäsa.
Zdroj: Velkopopovický Kozel
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia