Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (130)

Zoraď podľa:

Jablkový koláč
Tradičný americký pie ;)

Pripravovali sme tradičný americký koláč ku Dňu nezávislosti

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 porcií

Jablčná zmes:

5ks veľké jablko
½ šálky kryštálového cukru
2 lyžice hladkej múky
1 lyžička mletej škorice
1 lyžica citrónovej šťavy

Maslové cesto:

2 šálky múky
¾ lyžičky soli
200g maslo (izbovej teploty)
1ks vajce
2 lyžice studenej vody
1 lyžica bieleho octu

Posýpka:

1/3 šálky cukru
3/4 šálky hladkej múky
6 lyžíc masla

Pracovný postup

Spolu vymiešame vyšľahané vajcia, vodu a ocot.
Tekutinu vylejeme do múky a stále miešame s vidličkou.
Rozdelíme cesto na dve časti a tvarujeme každú polovicu do tvaru gule.
Vyvaľkáme kruh do veľkosti cca 10cm, zabalíme do igelitu a necháme chladiť cca 15-30 minút.
Potom vyvaľkáme každé cesto do veľkosti 30cm kruhu. Toto cesto je vhodné na dvojvrstvové koláče ako jablkový alebo čerešňový koláč.
Všetky ingrediencie na plnku zmiešame a jablčnú zmes uložíme na prvú vrstvu cesta.
Prikryjeme druhou vrstvou cesta, uzavrieme na krajoch a narežeme zvrchu, aby mohol unikať horúci vzduch.
Ak nám zostalo cesto môžeme urobiť na vrchu dekoráciu. Pečieme v rúre cca 30 až 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia