Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (153)

Zoraď podľa:

Čerešňová bublanina - Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Ja viem, bublanina je absolútna a spoľahlivá klasika. A toto ročné obdobie si ju jednoducho pýta. V tej mojej je použitá aj smotana, ktorá ju robí vláčnou a lahodnou. Nedalo sa mi s ňou nepodeliť.

Tip: Klasickú múku, alebo jej časť môžete pokojne nahradiť polohrubou špaldovou. Výsledok bude rovnako chutný.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 - 15 porcií

Na plech o veľkosti 25 x 38 cm potrebujeme:

3 celé vajíčka
2 šálky práškového cukru
1 šálku smotany na šľahanie
3 šálky polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
2 lyžice rastlinného oleja
nastrúhanú kôru z jedného citróna
vykôstkované (nemusia byť) čerešne
maslo na vymastenie a trochu múky na vysypanie plechu

Pracovný postup

Rúru si dáme predhriať na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme múkou.
Celé vajíčka rozbijeme do misy a poriadne ich prešľaháme s cukrom. Potom pridáme smotanu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu vymiešame do vláčneho cesta, ktoré vylejeme na plech.
Na povrch poukladáme dôkladne umyté ovocie a vložíme do rúry. Pečieme cca pol hodiny, pre kontrolu použijeme špáradlo. Zapichneme ho do korpusu a ak po vybratí zostane suché, bublanina je hotová.
Necháme vychladnúť a podávame, môžeme posypať práškovým cukrom.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia