Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Pomarančový koláč s bielou čokoládou a krémovým toppingom
Už ho len vyskúšať!

Lahodný šťavnatý koláč na letné popoludnie

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Na koláč:

150 g polohrubej múky
150 g hladkej múky
250 g masla
5 vajec
150 g bielej čokolády
šťava a kôra z 1 pomaranča (150 g)
225 g kryštálového cukru

Na topping

600 g nátierkového masla
125 g práškového cukru
šťava a kôra z 1 pomaranča

Pracovný postup

Okrúhly plech vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládu nakrájame na malé kocky. Pomaranč ostrúhame a odšťavíme.
V mise zmiešame 2 druhy múky s cukrom a bielou čokoládou.
V inej mise vymiešame zmäkknuté maslo a vajcia, neskôr pridáme pomarančovú kôru a šťavu.
Do tejto zmesi postupne primiešavame suchú zmes a dobre premiešame.
Cesto vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Dáme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme topping. V mise vymiešame nátierkové maslo, cukor, šťavu a kôru z pomaranča do hladkého krému.
Keď je koláč celkom vychladnutý natrieme ho toppingom a dáme do chladu.
Zdroj: Foxford, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia