Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (130)

Zoraď podľa:

Jablkový cheesecake s mrveničkou
Tento cheescake si zamilujete!

Neviete, čo s jabĺčkami? Šupnite ich do cheescakeu!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

Na korpus:

220 g čajových keksov
120 g masla

Na plnku:

3 nátierkové maslá
1 plechovka karameloveho Salka
25 g vanilkového cukru
3 vajcia
6 väčších jabĺk – cca 1.2 kg

Na mrveničku:

120 g polohrubej múky
100 g masla
1.5 kávová lyžička škorice
100 g hnedého cukru
30 g lúpaných mandlí

Pracovný postup

Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky (každú štrvťku asi na 2-3 mesiačiky)
Z keksov a masla upečieme korpus.
Na vychladnutý korpus poukladáme polovičku jablkových plátkov.
Do karamelového salka postupne pridávame nátierkové maslá, vajíčka a vanilkový cukor. Všetko vymiešame do hladkého krému.
Vylejeme na korpus, na plnku naukladáma druhú polovicu jabĺk.
Z múky, škorice, masla, cukru a mandlí urobíme mrveničku. Mrveničkou posypeme koláč.
Dáme piecť na 30 minút na suchý vzduch a 165 supňov.
Zdroj: Foxford, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia