Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Citrusový koláč s mandľovým korpusom
Vyskúšajte citrusový koláč z Foxfordu!

Krásny na oko, dokonalý na chuť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

Na korpus:

100 g bezlepkovej múky
120 g masla
150 g mletých mandlí (mleté mandle natural, so šupkou, nie biele)
120 g práškového cukru
1,5 lyžičky mletej škorice
pol lyžičky soli
2 bielka

Na krém:

šťava zo 4 citrónov a 1 červeného grepu
kôra z 2 citrónov
235 g kryštálového cukru
5 celých vajec
5 žĺtkov
150 g masla

Pracovný postup

Plech si vystelieme papierom na pečenie.
V mise spolu zmiešame múku, mleté mandle, cukor, škoricu a soľ. Pridáme kocky zmäknutého masla a vymiešame cesto.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
Vlejeme na pripravený plech (cesto bude husté, pomôžeme si stierkou) a rovnomerne rozotrieme.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 165 stupňov 10 minút.
Ešte pred pečením (alebo počas pečenia) korpusu si pripravíme krém.
Maslo si nakrájame na menšie kocky a necháme zmäkknúť.
V hnci vymiešame vajcia, žĺtky, cukor, citrusovú šťavu a kôru.
Miešame na miernom ohni. Po cca 5 minútach začne krém hustnúť.
Varíme za stáleho miešania ešte asi dve minúty, pozor, aby krém nezačal hrudkovatieť.
Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo a dobre premiešame, kým sa maslo v kréme celkom nerozpustí.
Krém vylejeme na ešte teplý korpus a rovnomerne rozotrieme.
Dáme piesť na ďalších 20 minút na 165 stupňov.
Krém musí byť po okraji tuhý, v strede ešte môže pôsobiť mierne tekuto. Po vychladnutí krém stuhne.
Zdroj: Foxford, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia