Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (125)

Zoraď podľa:

Makovník lenivej gazdinej
Tak tento makovník si zamilujete!

Tip: Pre pikantnejšiu chuť môžete aj dovnútra koláča nahádzať drobné ovocie. Výborné sú napríklad zamrazené ríbezle z leta. Namiesto maku chutia aj posekané vlašské orechy. Ak máte pár minút navyše, upečte aj muffiny. Cesto vylejete do 3 formičiek a navrch nasypete lyžicu ríbezlí. Muffin sa pri pečení nadvihne a ovocie sa pekne prepadne doprostred. Výsledkom je šťavnatý koláčik

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

3 vajcia
1 a 1/2 šálky hnedého prírodného cukru
1 šálka nepomletého maku
2 šálky polohrubej múky
1 šálka mlieka
1 šálka oleja
150 g bieleho jogurtu
1 balíček prášku do pečiva
štipka soli
1 a 1/2 šálky drobného ovocia, napríklad ríbezle, čučoriedky

Taktiež budeme potrebovať:
Stredne veľkú formu na biskupský chlebíček alebo muffinový plech či košíčky.

Pracovný postup

Vajcia s cukrom, mliekom, olejom a jogurtom vymiešame do hladkého krému
V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a primiešame ich do krému
Všetko spolu dobre premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy
Navrch cesta nasypeme ovocie a pečieme pri 200 stupňoch približne 10 minút
Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme dovtedy, kým je cesto prepečené. Otestujeme špajľou
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia