Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Pstruh na zemiakoch s hráškom
Vyskúšajte pstruha podľa dievčat zo Zmeny chutí

Fantastický, ľahký, zdravý obed plný vitamínov

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

1 celý pstruh lososovitý
1 zväzok mäty
1 zväzok petržlenu
1 dcl olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
200 g mladého celého hrášku
1 lyžica medu
šťava z polovice citróna
1 citrón nakrájaný na kolieska
soľ
čierne korenie
1 kg zemiakov
maslo na vymastenie plechu

Pracovný postup

Rybu narežeme, naplníme citrónmi a potrieme marinádou z olivového oleja, cesnaku, medu, citrónovej šťavy, petržlenu a mäty.
Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Maslom vytrieme plech, naňho naukladáme zľahka osolené a okorenené na tenké plátky nakrájané zemiaky, medzi ne vmiešame hrášok, polejeme olivovým olejom alebo zvyškom marinády.
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 15 minút, nech sa rybka zapečie a potom teplotu znížime na 180 stupňov a podľa potreby dopekáme ďalších 15-20 minút.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia