Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Bylinkové kura z jedného hrnca
Kura na spôsob Anety a Janici zo Zmeny chutí!

Dokonalé prepojenie chutí a vôní

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

6 kuracích stehien
1 zväzok šalvie
1 zväzok tymiánu
1 zväzok bazalky
2-4 strúčiky cesnaku
1 citrón nakrájaný na plátky
100 g nakrájanej slaninky
250 g cherry paradajok
6 ks mini cukiet
3 veľké batáty so šupkou
pár kvapiek bieleho vína
morská soľ
čierne korenie
údená paprika
maslo
kôpor a smotana na podávanie

Pracovný postup

Kuracie stehná utrieme do sucha, plech vymastíme kúskom masla.
Na plech rozložíme na kolieska nakrájané batáty, celé cherry paradajky a cuketu nakrájanú na stredne veľké kusy.
Zopár celých strúčikov cesnaku, popučených so šupkou.
Pridáme nakrájanú slaninku, kuracie stehná, posolíme okoreníme, pridáme údenú papriku a bylinky, zakvapneme olivovým olejom a vínom a dobre premiešame.
Kura musí ostať na vrchu neprikryté zeleninou.
Na niektoré stehná položíme kúsok masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
V prípade potreby zvýšime teplotu na 200 stupňov a dopekáme ešte ďalších 15 minút do chrumkava.
Podávame s kôprovou smotanou.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia