Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (52)

Zoraď podľa:

Šťavnatá pečená bravčová panenka s čerešňovým chutney
Ideálna na obed.

Tradičné mäsko v kuchyni v novom šate.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g bravčovej panenky
4 PL oleja
0,05 l vývaru
80 g masla
čerstvé bylinky
soľ
korenie

Chutney z čerstvých čerešní

500 g čerešní
4 klinčeky
1 škorica
90 g zázvoru
0,04 l červeného vína
80 g šalotky
3 PL čerešňového balzamu
80 g cukru
5 ks čierneho korenia
3 PL lieskových orechov
1 limetka

Pracovný postup

Očistenú panenku opečieme z každej strany na rozpálenom oleji.
Osolíme a okoreníme z každej strany.
Panenku vyberieme z panvice a na druhej panvici alebo plechu ju dáme spolu s bylinkami dopiecť do rúry na 200 stupňov na 7 minút.
Výpek podlejeme malým množstvom vývaru a za stáleho varenia výpek s vývarom zredukujeme na 1/3.
Potom stíšime varenie a pridáme maslo, ktoré nám zredukovaný vývar zahustí.
Panenku po upečení vložíme do omáčky, ktorú už nevaríme a panenku niekoľkokrát v omáčke otočíme.
Omáčka mäso zjemní a dochutí. Nakrájame na porcie a môžeme servírovať.
Čas pečenia záleží na veľkosti a hrúbke mäsa. Panenka by mala mať jemnú, ružovú farbu a šťavu.
Chutney si pripravíme nasledovne: Šalotku a zázvor nasekáme na malé kocky.
Čerešne odkôstkujeme a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami dáme variť do hrnca.
Za občasného miešania varíme cca 45 minút.
Tesne pred dokončením pridáme orechy.
Po vychladení má mať Chutney hustú, ale rozotierateľnú konzistenciu. Ak je potrebné, môžeme dochutiť šťavou z limetky.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia