Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (150)

Zoraď podľa:

Špaldový chlieb so semienkami
Nebojte sa domáceho chleba - neoľutujete!

Krásny voňavý domáci chlebík

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

1000 g špaldovej múky
660 ml vody
1 ČL trstinového cukru
40 g kvasníc
3 ČL morskej soli
hrsť tekvicových semienok
hrsť bieleho sezamu
hrsť čierneho sezamu

Pracovný postup

Do múky pridáme soľ a zmes semienok a zľahka premiešame.
Do vlažnej vody rozdrobíme kvasnice, pridáme lyžičku prírodného trstinového cukru a necháme krátko kvasiť.
Tekutú zmes prilejeme k suchej a dôkladne miesime asi 7 minút.
Keď sa cesto odlepujeme od misky, je pripravené na kysnutie.
Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
Po vykysnutí vyklopíme na pomúčenú dosku, zľahka premiesime, vyformujeme bochník a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a necháme piecť 50 minút.
Po vybratí pokropíme chladnou vodou.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia