Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Jahňacia kotletka s čerešňovou omáčkou
Fantastická jahňacinka a jemne pikantná čerešňová omáčka

Jahňacinka v kombinácii s čerešňami? Dokonalé!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

marináda z olivového oleja a byliniek (tymián, oregano, rozmarín)
4 jahňacie kotlety
miska čerešní
2 chilli papričky
1-2 PL trstinového cukru
2 PL masla
citrónová šťava
čierne mleté korenie
soľ

Pracovný postup

Kotletu cez noc marinujeme v marináde z olivového oleja a byliniek.
Na rozpálenom oleji sprudka orestujeme z každej strany aby sa mäsko zatiahlo.
Dáme do rúry na 130 stupňov dopiecť na 10 - 15 minút.
Čerešne odkôstkujeme, prepolíme a dáme do malého hrnca rozvariť tak, aby pustili šťavu.
Keď sú mäkké, vmiešame maslo, cukor, prípadne aj citrónovú šťavu, soľ, či korenie.
Servírujeme preliate na jahňacej kotlete s domácim špladovým chlebom.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia