Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Nepečená ovocná torta
Ideálna na letné popoludnie

Fantastická raw torta!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

Korpus:

250 g mixu mletých orechov
200 g mixu sušeného ovocia (ďatle a hrozienka)

Krém:

500 g namočených kešu orechov
200 ml kokosového oleja
200 g malín
škorica
150 ml agáve sirupu
1-2 PL kokosového cukru
2-3 PL mletého kokosu
50 g ríbezlí,
hrsť čučoriedok

Pracovný postup

Na vysokootáčkovom mixéri rozmixujeme orechy na jemno, pridáme vopred namočené sušené ovocie a rozmixujeme do lepivej hmoty.
Prípadne dolejeme zopár lyžíc vody z ovocia.
Orechovo-ovocným cestom vystelieme kruhovú formu, ktorú lyžicou utlačíme do rovna.
Následne vymixujeme z kešu orechov, oleja, kokosu, škorice, malín, agáve a kokosového cukru hladký krém.
V prípade potreby prilievame pár lyžíc vody z namočeného ovocia, aby sa krém ľahšie rozmixoval do hladka.
Do krému vo forme vmiešame ríbezle. 2-3 polievkové lyžice krému necháme v mixéri, kam pridáme hrsť čučoriedok a rozmixujeme.
Na korpus rovnomerne rozotrieme svetlejší krém, na ktorý nanesieme lyžicou nepravidelne čučoriedkový krém.
Špáradlom prechádzame cez krémy a vytvárame tak mramorový efekt.
Necháme v chlade stuhnúť aspoň na 7-8 hodín.
Pred podávaním dozdobíme čerstvým bobuľovým ovocím a plátkami kokosu.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia