Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Opité ragú s kvakou a krémovou polentou
Náročné? Možno! No stojí to za to!

Tomu sa hovorí nebíčko v brušku!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

3-4 PL olivového oleja
5 ks šalotky
500 g mladej kvaky
500 g hovädzieho pierka / predné pliecko
1 dcl whisky
2 dcl červeného vína
600 ml zeleninového vývaru
2 ČL korenia adžika
soľ, mleté čierne korenie
1 chilli paprička
1 strúčik cesnaku
2 bobkové listy
6 ks sušených sliviek
150 g mladého hrášku
tymián na dozdobenie
100 g zelenej špargle

Krémová kukuričná polenta

1 pohár kukurično-pohánkovej polenty
4 poháre vody
1/2 pohára creme fraiche alebo tučnej 35% smotany
1 PL soli
1 ČL citrónovej šťavy

Pracovný postup

Na oleji prudko opečieme mäso nakrájané na kocky.
Po 12-15 minútach mäso preložíme na tanier.
Výpek opäť rozohrejeme s lyžicou olivového oleja a na miernom ohni približne restujeme nakrájanú šalotku, kým neskaramelizuje.
Pridáme nakrájanú kvaku, podusíme 15 minút a mäso vrátime do hrnca.
Zalejeme vínom a whisky, povaríme kým sa alkohol nevyparí.
Pridáme cesnak, chilli, slivky, adžiku, bobkový list, osolíme a okoreníme a podlievame vývarom.
Varíme približne 2,5 hodiny, kým mäso nie je úplne mäkké.
Pred koncom pridáme do hrnca hrášok a špargľu, a asi dve minúty varíme.
Dochutíme soľou a korením a podávame na krémovej polente s čerstvým tymiánom a kúskom špargle.
Pustíme sa do polenty. Osolenú vodu privedieme k varu, znížime teplotu a vmiešame instantnú polentu.
Neustále miešame, kým nestuhne a nezostane krémová.
Vmiešame smotanu a podľa chuti zakvapneme citrónovou šťavou.
Zdroj: relácia Zmena chutí
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia