Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Morčací špíz "7 bylín"
V Teleráne sa grilovalo! A dopadlo to famózne!

Lahodný špíz s chrumkavou bagetou a zeleninkou ratatouille!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g morčacích pŕs
20 g korenia Kura 7 bylín Vitana
50 ml olivového oleja na marinovanie
100 gzelenej papriky na špíz
50 g červenej cibule na špíz
100 g baklažánu
100 g cukety
150 g papriky
100 gcibule
150 g paradajok
20 g cesnaku
20 ml olivového oleja
15 g korenia Grilovaná zelenina Vitana
1 čerstvá francúzska bageta
100 g masla
10 g korenia Kura 7 bylín Vitana do masla

Pracovný postup

Morčacie prsia nakrájame na medailónky, okoreníme korením Kura 7 bylín Vitana, pokvapkáme olejom a necháme marinovať asi 30 minút.
Potom striedavo napichujeme na špíz kocky papriky a mesiačiky cibule a pozvoľna grilujeme.
Baklažán, cibuľu a ošúpané paradajky nakrájame na kocky, papriku na pásiky, cesnak na jemné plátky a cuketu na kolieska.
Na olivovom oleji postupne opekáme jednotlivé druhy zeleniny, každá potrebuje iný čas. Potom orestovanú zeleninu premiešame a ochutíme korením Grilovaná zelenina Vitana.
Krátko podusíme, aby sa prebytočná šťava z paradajok odparila a jedlo získalo správnu chuť a konzistenciu.
Pustíme sa do prípravy bylinkového masla. Do masla izbovej teploty, zamiešame korenie Kura 7 bylín Vitana.
Bagetu pozdĺžne rozrežeme, rozdelíme na porcie, opečieme na grile a potrieme bylinkovým maslom, ktoré sa vpije do teplej bagety.
Morčací špíz podávame so zeleninovým ratatouille a doplníme chrumkavou bagetou s bylinkovým maslom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia