Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (48)

Zoraď podľa:

Špagety s mäsovými guličkami
Sú jednoducho dokonalé!

Čo viac si vaše deti môžu priať? ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

400 g špagiet
500 g mletého hovädzieho mäsa (môže byť aj zmes hovädzieho a bravčového)
vetvičky rozmarínu
2 ČL dijonskej horčice
strúhanka
oregano
1 vajíčko
soľ
korenie
olivový olej
čerstvá bazalka
1 stredne veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
chilli paprička
2x400 g paradajky v konzerve
2 PL balsamica
parmezán

Pracovný postup

Mleté mäso dáme do väčšej misy. Pridáme očistený, nakrájaný rozmarín, horčicu, oregano a vajíčko.
Posolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Do takto pripravenej zmesi pridáme strúhanku a ešte raz premiešame aby sa masa dobre prepojila.
Zo zmesi tvarujeme mokrými rukami malé guličky, ktoré poukladáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme a odložíme do chladničky.
Medzitým sa pustíme do omáčky. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Rovnako nakrájame aj chilli.
Veľkú panvicu rozpálime, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme cibuľu a dozlatova opražíme.
Keď je cibuľka opražená, pridáme cesnak a chilli a krátko osmažíme.
Keď už máme všetko krásne dozlatova osmažené, pridáme lístky bazalky, paradajky a balsamico. Privedieme k varu.
Druhú panvicu rozpálime, pridáme olivový olej a opečieme na nej mäsové guličky. Trvá to cca 8-10 minút.
Hotové ich vložíme do paradajkovej omáčky, ľahko premiešame a odložíme bokom.
Špagety uvaríme vo vriacej vode podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a preložíme do veľkej misy.
Prelejeme omáčkou s guličkami, posypeme strúhaným parmezánom a môžeme servírovať.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia