Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (48)

Zoraď podľa:

Cestoviny so špenátovým pestom s mandľami a balkánskym syrom
Recept od vás pre vás :)

Ak máte radi špenát a hľadáte inšpiráciu ako obmeniť jeho klasickú prípravu, tieto cestoviny sú určite tou pravou voľbou.

Tip: Mandle môžete nahradiť aj vlašskými, čí píniovými orechmi. A nebojte sa prípadne vyskúšať zameniť balkánsky syr čerstvou bryndzou!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Základné cesto na 4-5 porcií:

500 g hladkej múky 00 extra (polovicu môžeme nahradiť semolinovou múkou) + trochu na podsypávanie
5 celých vajíčok
1 PL oleja
1/2 ČL soli

Na pesto:

240 g baby špenátu
2 PL jemne opražených nesolených lúpaných mandlí
50 g balkánskeho syra
3 strúčiky cesnaku
2 PL extra panenského olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie 2 PL nasekaných opražených mandlí a 150 g balkánskeho syra

Pracovný postup

Múku preosejeme na pracovnú dosku a do stredu vyhĺbime jamku. Do nej postupne pridávame vajíčka rozmiešané s olejom a soľou a rukami vypracujeme tuhšie vláčne cesto. Vytvarujeme ho do hrudky, zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť aspoň pol hodiny. Potom ho rozdelíme na 3 - 4 časti a na pomúčenej doske každú rozvaľkáme na tenké pláty. Tie už potom rozrežeme do želaných tvarov
Špenát dôkladne poumývame a oblanžírujeme – to znamená že ho na chvíľu ponoríme do vriacej vody a okamžite zachladíme v studenej. Špenát si tak zachová peknú farbu. Odkvapkaný ho necháme vychladiť
Všetky suroviny na prípravu pesta (okrem soli a korenia) vložíme do mixéra a urobíme z nich hladkú pastu. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame s čerstvo uvarenými plochými cestovinami, podľa potreby môžeme priliať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili
Servírujeme posypané mandľami a na kocky nakrájaným syrom
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia