Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (126)

Zoraď podľa:

Obrátený rebarborový koláč
Šťavnatý, jemne kyselkavý koláčik na letný deň

Obráťte rebarboru naruby ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

2 stonky rebarbory
hrsť orechov podľa chuti
4 PL kokosového cukru
4 PL špaldovej múky
2 PL kokosového cukru na posypanie
1 ČL škorice
4 vajíčka
1/4 ČL zázvoru (nemusí byť)
1 ks vínneho kameňa / prášku do pečiva
maslo alebo olej na vymastenie formy

Pracovný postup

Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
Bielky vyšľaháme do hustej peny so štipkou soli a zároveň žĺtky s cukrom do penista tak, aby zmes zdvojnásobila svoj objem.
Do žĺtkovej zmesi pridáme múku, vínny kameň a korenia a postupne pridávame sneh z bielok. Zľahka premiešame a vytvoríme cesto.
Okrúhlu koláčovú formu vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme cukrom, posypeme nasekanými orechmi, na ktoré rozložíme nakrájanú rebarboru.
Na takto pripravený základ vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.
Až po úplnom vychladnutí koláč otočíme a môžeme podávať.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia