Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (125)

Zoraď podľa:

Čerešňový clafoutis
Takto nejako chutí čerešňové nebo

Ideálna dobrota na slnečné popoludnie

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

500 g čerešní
1 PL kryštálového cukru
1 PL kirsche (alebo inej čerešňovej pálenky)
maslo na vymazanie formy

Na cesto:

100 g hladkej múky
soľ
vajíčko
3 žĺtky
90 g kryštálového cukru
1/2 ČL vanilkového extraktu
kôra z 1 citróna
70 g masla
160 ml mlieka
160 ml smotany na šľahanie
práškový cukor na poprášenie

Pracovný postup

Čerešne zmiešame s lyžicou cukru, pálenkou a necháme asi hodinu macerovať.
Formu na koláč vymažeme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom.
Do misy dáme múku, soľ, vajíčko, žĺtka, cukor, vanilkový extrakt a citrónovú kôru a dobre premiešame.
Pomaly postupne primiešame mlieko, šľahačku a maslo.
Čerešne rozložíme do formy na koláč, zalejeme cestom a pečieme 30-35 minút pri teplote 180 stupňov do zlatova.
Ešte teplé pocukrujeme a hneď podávame.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia