Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (159)

Zoraď podľa:

Lahodný jahodový/malinový sirup
Korunný cukor uľahčí a skvalitní varenie džemu i sirupu

Korunný cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm.

Tip: Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 kg jahôd (alebo malín)
½ l vody
1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

Pracovný postup

Jahody umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť.
Vychladnutú jahodovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade.
Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno.
Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade.
Zdroj: Slovenské cukrovary
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia