Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (160)

Zoraď podľa:

Mätový sirup – Mojito
Čo tak pripraviť si nefalšovaný domáci sirup?

Sirupy sú vhodné predovšetkým na riedenie vodou, dobrú službu však urobia aj ako chutný preliv na palacinky, zmrzlinu, alebo ovocný pohár.

Tip: Riedime v pomere 1: 6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 veľký zväzok mäty
1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek
¾ l vody

Pracovný postup

Mätu rozoberieme na lístky a zbavíme silných stopiek. Cukor na prípravu sirupu rozpustíme v horúcej vode. .
Roztok varíme, kým nie je číry, a zalejeme ním mätové lístky.
Necháme 48 hodín v cukrovom roztoku na chladnom mieste.
Potom sirup precedíme cez jemné sitko, naplníme do sterilizovaných fliaš, dobre uzavrieme a skladujeme na chladnom mieste.
Pre dlhšiu trvanlivosť sirup pred naplnením 3 minúty povaríme.
Zdroj: Slovenské cukrovary
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia