Zabudol som hesloRegistrácia

Sezónne (165)

Zoraď podľa:

Jahodový džem s vanilkou
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach

Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu!

Tip: Pozor! Jahody sa nesmú úplne rozpadnúť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

1 kg jahôd (malých až stredne veľkých)
500 g Korunného cukru želírovacieho 2:1
0,1 l vody
1 veľký vanilkový struk

Pracovný postup

Jahody umyjeme a necháme uschnúť na sitku, potom otrháme stopky a lístky.
Takto pripravené ich zmiešame s Korunným cukrom želírovacím 2:1 a pridáme vodu.
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežme, špičkou noža vyberieme semienka a pridáme ich do zmesi.
Struk pridáme tiež, ale pred plnením do fliaš ho z džemu vytiahneme.
Všetko privedieme k varu a sprudka varíme 4-8 minút. Džem plníme do pohárov ešte za horúca.
Zdroj: Slovenské cukrovary
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia