Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Tzatziky
Ideálne k mäsku, no aj samotné!

Tzaziky, to je chuť Grécka na tanieri!

Tip: Návrh na servírovanie: Na tanier umiestnime menšie množstvo tzatziky a upravíme jeho formu lyžičkou. Ozdobíme čiernou olivou, vetvičkou kôpru a pokvapkáme trochou olivového oleja. Servírujeme s opečenou pitou.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g plnotučného gréckeho jogurtu
1 stredne veľká uhorka (nahrubo nastrúhaná na strúhadle)
1-2 strúčiky cesnaku (pretlačené cez lis na cesnak)
1/2 zväzku kôpra (nadrobno nakrájaný)
75 ml čistého panenského olivového oleja
ocot
soľ podľa potreby

Pracovný postup

Uhorku umyjeme, očsitíme a nastrúhame do misky. Posolíme a premieša.e
Následne uhorky scedíme tak, aby sme z nich odstránili všetku tekutinu.
Môžeme ich dlaňou jemne pritlačiť, aby sa z nich uvoľnila aj posledná prebytočná voda. Inak by bolo tzatziky veľmi vodové, čo nechceme.Následne uhorky scedíme tak, aby sme z nich odstránili všetku tekutinu.
Môžeme ich dlaňou jemne pritlačiť, aby sa z nich uvoľnila Do druhej misky dáme jogurt, pridáme nastrúhané uhorky, pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný kôpor. trocha octu a všetko spolu dobre premiešame.aj posledná prebytočná voda. Inak by bolo tzatziky veľmi vodové, čo nechceme.
Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou.
Odložíme do chladničky na cca 20 minút, pretože tzatziky sa podáva studené a môžeme servírovať.oniec dochutíme podľa potreby soľou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia