Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (72)

Zoraď podľa:

Losos na masle
chudnem - rozumne s Júliou Rašlovou

Losos sa považuje za jednu z najtučnejších rýb, ale pokiaľ ju nebudete vysmážať určite vám neuškodí. Najlepšie chutí pripravený jednoducho, na masle s bylinkami a citrónom. Môžete si ho pripraviť aj na Vianoce napríklad so zelerovým šalátom. Získate chutné a ľahké štedrovečerné menu. Vo všedný deň ho môžete skúsiť napríklad s dusenými zelenými fazuľkami.

Tip: Opekať ho začneme na strane s kožou vtedy sa vám ryba nerozpadne.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4

600 g čerstvého lososa
40 g masla
morská soľ
citrón
bylinky – oregáno ,tymián

Pracovný postup

Krok 1
Lososa umyjeme a nakrájame na filety .
Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme bylinkami a necháme 10 minút odležať.
Na panvici zahrejeme maslo. Skúste vyskúšať prepustené maslo ghíí. Jeho výhodou je, že sa neprepaľuje.
Opekáme na strednej teplote z každej strany cca 3 minúty .
FacebookTwitterPinterest

Nutričné hodnoty

Mäso z lososa je bohatým zdrojom bielkovín, obsahuje kalcium na spevnenie kostí a Omega 3 nenasýtené mastné kyseliny pre srdce a cievy. Energetická hodnota 1 porcie / 130 g / 303,02 kcal

  • Tuky g 21,79

  • Sacharidy g 0,09

  • Bielkoviny g 26,08

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia