Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Bazový cheesecake
Recept od vás pre vás :)

Netradiční dezert nám poslala Jitka Adámková ;) Už ho len vyskúšať!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

Korpus:

200 g sušienok
80g masla
2 ČL cukru
1 PL mlieka

Krém:

smotanu na šľahanie s naloženými kvetmi (220 g smetany, 10 kvetov)
400 g ricotty
90 g cukru
šťava z jedného citrónu
3 vajcia

Pracovný postup

Mezitím rozdrťte, rozmixujte nebo rozválejte sušenky, smíchejte s máslem a cukrem a nahňácejte do po stranách máslem vymazané dortové formy. Nechte cca 10 minut zapéct a mezitím si připravte krém. -
Medzitým položíme nad väčšiu misu sitko, vylejeme bazovú smotanovú zmes a necháme odkvapkať.
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom a cukrom.
Tortovú formu vytrieme maslom a rovnomerne "vystelieme" sušienkovou zmesou, dobre popritláčame.
Krok 5
Vložíme do rúry a pečieme cca 10 minút.
Medzitým sa pustíme do krému. Syr zmiešame s cukrom, postupne pridáme vajcia a vymiešame na hladký krém.
Následne prilejeme odkvapkanú šľahačku, dochutíme citronovou šťavou, prípadne trochou cukru.
Do hrnca dáme variť cca dva litre vody, na spodok rúry vložíme hlboký plech.
Predpečený korpus vytiahneme a do hlbokého plechu vylejeme vriacu vodu. Znížime teplotu na 170 stupňov, na korpus vylejeme krém a vrátime do rúry.
Para nám bude udržovať náplň krásne vlhkú a korpus pritom "nezmokne".
Krok 11
Pečieme cca 30 minút. Cheesecake by sa mal po upečení uprostred ešte trošku triasť asi ako puding.
Zdroj: Jitka Adámková
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia