Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Chilli con carne
Očarte vašich blízkych tou najlepou texaskou špecialitou!

Tak toto je rozhodne jedno z najlepších jedál na svete!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g mletého hovädzieho mäsa
300 ml hovädzieho vývaru
400 g konzervovaných paradajok
1 PL oleja
1 veľká cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
1 PL chilli
1 PL mletej sladkej papriky
1 PL rasce
½ PL majoránky
2 ČL paradajkového pretlaku
400 g červených fazulí
soľ
mleté čierne korenie
2 PL kryštálového cukru

Pracovný postup

Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku rozpolíme, vyberieme jadierka, opláchneme a nakrájame asi na 1 cm veľké kocky. Cesnak ošúpeme a nakrájame,
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a za stáleho miešania osmažíme do sklovita.
Pridáme cesnak, papriku, chilli, sladkú papriku a rascu a krátko smažíme, kým sa všetky vône a chute nespoja.
Pridáme mleté mäso a smažíme cca 7 minút, kým nie je krásne chrumkavé a zo všetkých strán rovnako prepečené. (Mäso smažíme, nie dusíme).
Zalejeme vývarom, pridáme konzervované paradajky a dochutíme majoránkou, soľou, korením a cukrom.
Do omáčky ešte pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu dobre premiešame.
Prikryjeme a za občasného miešania dusíme cca 20 minút.
Fazule scedíme, pridáme do panvice a varíme ešte ďalších 10 minút.
Chilli con carne by malo byť krásne šťavnaté a husté. Ak sa nám však zdá príliš husté, môžeme pridať trošku vody.
Na záver dochutíme soľou, korením a odkryté necháme postáť ešte cca 10 minút, aby mäsko natiahlo všetky chute a vône,
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia