Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (28)

Zoraď podľa:

Vanilková torta s ovocím
Už sa vám zbiehajú slinky? ;)

Krásna na pohľad, dokonalá na chuť! Taká je torta od dievčat z Home Bakery!

Tip: Glazúru si pripravíme rozmiešaním džemu s troškou horúcej vody.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Na korpus:

6 vajec
220g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
225 g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
štipka soli
6 PL teplej vody

Na krém:

300 ml šľahačky vyšľahanej s 1 stužovačom
300 g jemného tvarohu
100 g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru

Ďalej budeme potrebovať:

400 g ríbezľového džemu
čerstvé jahody nakrájané na hrubé kolieska

Ozdoba: ´

cca 220 g drobného ovocie cca 200g (jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky, černice)
jahodový/ríbezľový džem s troškou horúcej vody
3 guličky Rafaella

Pracovný postup

Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Do žĺtkov najprv vmiešame krupicový a vanilkový cukor, dôkladne vyšľaháme do peny a za stáleho miešania postupne pridáme 6 PL teplej vody.
Pridáme múku, prášok do pečiva a premiešame.
Zľahka vmiešame sneh a cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút.
Medzitým sa pustíme do prípravy krému: Šľahačku vyšľaháme so stužovačom, pridáme tvaroh, práškový a vanilkový cukor a dohladka rozmixujeme.
Vychladnutý korpus 2 krát prekrojíme, potrieme džemom a vrstvou krému (do spodného poschodia dáme aj vrstvu pokrájaných jahôd či iného sezónneho ovocia.)
Tortu potrieme zvyškom krému, okraje ozdobíme kokosom alebo bielou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.
Ozdobíme čerstvým ovocím a Rafaellom, ak treba, ovocie potrieme glazúrou. A môžeme servírovať :)
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, Pekáreň Home Bakery, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia