Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (371)

Zoraď podľa:

Grilované kuracie prsia na špargľovom rizote s parmezánom
Toto rizoto jednoducho musíte vyskúšať!

Skvelá jarná inšpirácia z varešky kuchárov reštaurácie Ako doma!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g kuracích pŕs
300 g ryže Arborio
250 g bielej špargle
250 g zelenej špargle
100 g parmezánu
50 g masla
10 cl bieleho vína
1 biela cibuľa
soľ
cukor
biele korenie

Pracovný postup

Bielu špargľu ošúpeme, zelenej skrojíme konce, ak je mladá a tenká nie je potrebné ju šúpať.
Uvaríme ich vo vriacej, osolenej vode, do ktorej pridáme lyžičku kryštálového cukru. Bielu špargľu varíme cca 5 minút, a zelenú cca 2 minúty. Vyberieme a ochladíme ich v ľadovej vode, ( Špargľa si zachová krásne zelenú farbu)
Vodu zo špargle nevylievame, odložíme si ju bokom na prípravu rizota.
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masle.
Pridáme ryžu Arborio, orestujeme a podlejeme vínom.
Keď sa víno odparí, podlievame vodou (v ktorej sa varila špargľa) kým nie je ryža polomäkká.
Špargľu nakrájame na menšie kúsky a pridáme do rizota. Ochutíme soľou a korením.
Keď je ryža al dente pridáme maslo, postrúhaný parmezán a citrónovú šťavu.
Kuracie prsia osolíme, jemne okoreníme a ugrilujeme do zlatova.
Podávame so špargľovým rizotom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, Tím kuchárov reštaurácie Ako doma, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia