Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (53)

Zoraď podľa:

Slovenský šalát s bryndzou a opekanými zemiakovými haluškami
Chrumkavý šalátik, bryndza a chrumkavé halušky? Dokonalé!

Vyskúšajte fantastický jarný šalát z varešky šéfkuchárov reštaurácie Ako doma ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g zemiakov
1 vajíčko
200 g múky
500 g bryndze
1 viazanička reďkovky
20 g pažitky
pár lístkov žihľavy
200 g listového šalátu
0,5 dcl bio slnečnicového oleja
soľ
korenie

Pracovný postup

Bryndzu dáme do misky, necháme trošku zmäknúť a tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v pažitke, mletej červenej paprike a korení.
Zemiaky uvaríme, roztlačíme, pridáme múku a vajíčka a vymiesime vláčne cesto na zemiakové halušky alebo "gnoči", ktoré varíme vo vriacej, osolenej vode cca 4 minúty.
Uvarené gnochi scedíme, a opečieme na masle do zlatova.
Reďkovky, jarnú cibuľku a pažitku si nasekáme na menšie kúsky,
Listový šalát dáme do väčšej misy a zmiešame s nakrájanou reďkovou, pažitkou a cibuľkou.
Osolíme, prelejeme bio slnečnicovým olejom, ktorý dodá šalátu krásnu chuť po slnečnicových jadierkach, a premiešame.
Na záver už len poukladáme na šalát bryndzové guličky, nasekanú žihľavu a podávame s bagetkou alebo orieškovým chlebom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, Tím kuchárov reštaurácie Ako doma
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia