Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (371)

Zoraď podľa:

Strapačky so slaninou
Ešte sa vám nezbiehajú slinky? ;)

Tie pravé halušky nemusia byť len bryndzové! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

3,2 kg zemiakov
50 g soli
čierne mleté korenie
950 g polohrubej múky
100 g vyškvarenej masti
800 g kyslej kapusty
2 vajcia
300 g slaniny bez kože
100 g cibule

Pracovný postup

Očistené zemiaky opláchneme a nastrúhame na jemno.
Časť vody scedíme, pridáme múku, soľ, mleté čierne korenie a zmiešame.
Cesto pretlačíme do osolenej, vriacej vody cez sitko na halušky.
Pretlačené halušky zľahka premiešame a varíme 8­-10 minút. Halušky vyberieme cedidlom a necháme odkvapkať.
Cibulu očistíme, nakrájame nadrobno a do zlata opražíme na masti.
Na upraženú cibuľu dáme pokrájanú kyslú kapustu,mierne zalejeme vodou, osolíme a udusíme do mäkka.
Halušky vložíme do udusenej kapusty a premiešame. Pri podávaní polievame vyškvarenou slaninou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia