Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (383)

Zoraď podľa:

Bryndzové halušky so slaninou
Už len pohár kyslého mlieka a famózny obed je hotový! ;)

Čo je lepšie ako pravé domáce "bryndzáky"?!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

3 kg zemiakov
800 g polohrubej múky
30 g soli
100 g vyškvarenej masti
700 g bryndze
2 vajcia
300 g slaniny bez kože

Pracovný postup

Očistené zemiaky opláchneme, na jemno nastrúhame a necháme odstáť.
Časť vody scedíme, pridáme preosiatu múku, osolíme a dobre premiešame.
Pripravené cesto pretlačíme do vriacej osolenej vody.
Halušky zľahka premiešame a varíme 8­ -10 minút. Vyberieme z vody, necháme odkvapkať, polejeme rozohriatym tukom a premiešame.
Pridáme bryndzu a zamiešame. Pri podávaní polejeme čiastočne vyškvarenou slaninkou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia