Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Ragú z huby sirovec so špargľou
Ideálne k mäsku, ale aj samotné

Lahodné ragú z varešky šéfkuchárov Ľuba Herka a Rasťa Fecha!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 šalotka
3 strúčiky cesnaku
200 g sírovca
80 g masla
150 ml smotany
soľ
čierne korenie
čerstvé bylinky (tymian, oregano, majorán)
0,1 l zeleninového vývaru
0,05 l bieleho vína
5 ks baby cukety
8 ks špargle
0,02 l oleja
2 ks bobkových listov

Pracovný postup

Na panvičke s olejom a polovicou masla si krátko orestujeme najemno nasekanú šalotku s cesnakom.
Podlejeme bielym vínom a necháme zredukovať na polovicu. Pridáme bobkový list, vývar a pomaly necháme zredukovať na 1/3.
Vývar precedíme a opäť privedieme do varu. Ochutíme soľou a korením.
Vo vývare krátko zavaríme špargľu a odložíme bokom.
Pridáme bylinky a smotanu a varíme, pokiaľ omáčka jemne zhustne.
V druhej panvici na rozpálenom masle krátko orestujeme huby a cuketu nakrájanú na časti.
Pridáme do základnej omáčky ktorá by už mala byt požadovanej konzistencie.
Zjemníme orieškom masla a pridáme špargľu, nakrájanú na menšie kúsky.
Takto pripravene ragú môžeme podávať samotne alebo aj ako prílohu k masu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, Ľubomír Herko, Rasťo Fech
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia