Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (145)

Zoraď podľa:

Jahody karamelizované s medom
Karamelizované jahody s lahodným krémom

Fantastický dezert z varešky šéfkuchárov Ľuba Herka a Rasťa Fecha!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g jahôd
3 PL medu
0,03 l jablkového balzamu
100 g bielej čokolády
0,2 l smotany
30 g pistácii

Pracovný postup

Jahody umyjeme a očistíme.
Balzam na miernom ohni zredukujeme na polovicu a pridáme med. Ocot s medom by mal mať konzistenciu sirupu.
Prelejeme na panvicu a na strednom ohni v ňom krátko skaramelizujeme jahody.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.
Smotanu vyšľaháme. (Nie však úplne do tuha)
Za stáleho miešania vlejeme do smotany čokoládu a rozdrvené pistácie.
Podávame so skaramelizovanými jahodami.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, šéfkuchári Ľubo Herko a Rasťo Fech
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia