Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (153)

Zoraď podľa:

Jahodové mille-feuilles
Ako chutí jahodové nebo? Asi takto nejako! ;)

Jahodové pokušenie pre malých aj veľkých maškrtníkov

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g lístkového cesta
250 ml smotany na šľahanie
150 ml créme fraiche
5 PL práškového cukru
400 g jahôd
2 PL likéru cointreau

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, rozkrájame na 6 štvorcov (12x12 cm), rozložíme na papierom vystlaný plech a pečieme 15 minút do zlatova.
Šľahačku vyšľaháme, créme fraiche vymiešame s cukrom na hladký krém a zmiešame opatrnne s vyšľahanou šľahačkou.
Jahody umyjeme, očistíme, polovicu vložíme do mixéru a rozmixujeme s 2 PL cukru a likérom. Túto omáčku ešte precedíme, aby sme ju zbavili zrniečok a ostala krásne hladká,
Upečené cesto prekrojíme na polovičky a môžeme sa pustiť do vrstvenia.
Na tanierik položíme plátok cesta, potrieme krémom, na ktorý dáme jahody, pokvapkáme omáčkou a prikryjeme opäť cestom. Postup zopakujeme, zakryjeme tretím plátom cesta, posypeme cukrom, ozdobíme jahodami a na záver prelejeme omáčkou.
Rovnakým spôsobom pripravíme aj ostatné porcie.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia