Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (150)

Zoraď podľa:

Bratislavské rožky s klasickou makovou a orechovou plnkou
Vyskúšajte maškrtu s 500 ročnou históriou

Tajomstvo bratislavských rožkov spočíva údajne v kačacej masti a presných pomeroch.

Tip: PL - polievková lyžica

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6-8 osôb

Cesto
320 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
240 g masla ( alebo čerstvej kačacej masti)
6 PL studenej smotany
štipka soli
1 vajce na potretie

Plnka orechová
200 g orechov
vanilkový cukor
3 PL medu
3 PL mlieka
škorica podľa chuti

Plnka maková
200 g maku
vanilkový cukor
3PL medu
3 PL vody
2 PL slivkového lekváru
šťava z 1/2 limetky

Pracovný postup

Krok 1
Z múky, prášku do pečiva, masla, kyslej smotany a štipky soli vypracujeme rukou vláčne cesto. Necháme postáť v chlade cca 1 hodinu.
Cesto si rozdelíme na dve časti a postupne každú časť cesta vyvaľkáme na tenko.
Pripravené cesto nakrájame na štvorce cca 5x5 cm. Na každý štvorec uložíme plnku a stočíme do tvaru rožka. Kraje mierne ohneme.
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a pečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 15 až 20 minút.
Plnka: Všetky suroviny vložíme do hrnca a za stáleho miešania necháme prevariť. Pred plnením plnky do cesta ju necháme vychladnúť.
Zdroj: varenypečeny.sk foto zb
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia