Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (169)

Zoraď podľa:

Bábovka ako od babičky
Ideálna na čaj o 5 tej.

Bábovka patrí ku klasike stredoeurópskej kuchyne. Jej príprava je nenáročná a poteší všetkých maškrtníkov.

Tip: Skratky v recepte : HR - hrnček, PL - polievková lyžica

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

2 HR mlieka
1 HR polohrubej múky
1/2 HR práškového cukru
1/2 HR rastlinného oleja
3 žĺtky
3 bielka
1 prášok do pečiva ( alebo prášok z vínneho kameňa)
3 PL kakaa

forma na bábovkua

Pracovný postup

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor, olej a mlieko. Dôkladne vyšľaháme, môžeme použiť aj ručný šľahač alebo mixér.
Na záver zľahka vmiešame habarkou sneh z bielkov. V tejto fáze sa už mixér neodporúča, aby nám nerozbil nadýchané cesto.
Formu vymastíme a vysypeme múkou.
Do formy vylejeme 2/3 cesta. Do zostávajúcej časti cesta habarkou vmiešame kakao. Kakaovú hmotu preložíme do formy s cestom najlepšie lyžicou do všetkých častí cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 45-50 minút.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia