Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Miláčik do skla
Čerstvé jahody, piškóty a smotana s bielou čokoládou to je dokonalé pokušenie

Ak si ho pripravíte do skla s vrchnáčikom máte maškrtu vhodnú aj do kabelky.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6

6-7 ks podlhovastých piškót
1 mascarpone
250 ml kyslej smotany
100 g bielej čokolády
1 vanilkový cukor
2-3 PL lyžice práškového cukru ( môžete vynechať)
štáva z 1/2limetky
125 g malín
125 g jahôd
1 šálka čiernej kávy

malé zatváracie poháre

Pracovný postup

Uvaríme kávu a v mikrovlnke rozpustíme bielu čokoládu. Nakrájame jahody na kúsky.
V mise ručným šľahačom vymiešame mascarpone, smotanu, cukor, šťavu z limetky a roztopenú bielu čokoládu.
Do krémovej hmoty zľahka vmiešame maliny ručnou metličkou.
Pripravíme zatváracie poháre aj s vrchnáčikmi.
Piškóty polámame na veľkosť podľa pohárov a pokvapkáme kávou. Postupne vrstvíme do pohárov piškóty, krém a jahody.
Zavrieme vrchnákom a necháme zachladiť.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia